T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / HACILAR - Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu

E-SAFETY LABEL

E-Güvenlik Etiketi (E-Safety Label) Nedir?

ESafety Label, 2012 yılında başlatılan bir Avrupa Okul Ağı girişimidir. Amacı, Avrupa okullarına ve genişletilmiş okul ekosistemine aşağıdakileri sağlamaktır:Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti öğretmenler, okul müdürleri, BİT koordinatörleri ve okul personeli için çevrimiçi bir ortam ve topluluk.

ESafety Topluluğu bu nedenle bu katılımcıların etkileşim kurması, en iyi uygulamaları paylaşması, tavsiye istemesi ve zor vakaları ve bunların nasıl çözüldüğünü paylaşması için ideal bir alan sunmaktadır.

ESafety akreditasyon sistemi, kullanıcıların üç ana alana ilişkin güçlü ve zayıf alanları belirlemek için okullarının çevrimiçi güvenlik düzeylerini bir dizi kritere göre değerlendirmelerini sağlar: Altyapı, politika ve uygulama.

O nasıl çalışır?

ESafety Label ortamında yeniyseniz, önce herkese açık portalı keşfetmekten, en son haberleri okumaktan, kaynakları araştırmaktan ve eSafety Label'ın okulunuzla neden alakalı olduğunu bulmaktan çekinmeyin. Hazır olduğunuzda, lütfen Topluluğa katılmak için kaydolun, forumları okumaya başlayın, katılın ve etiketinizi almak için akreditasyon sürecine başlayın! Çok geniş satırlarda, gerek bir internet güvenilirliği Label elde etmek için kayıt , katılmak ve katılmak toplumda, paylaşmak , (aynı zamanda Kaynakları ve Cases aracılığıyla) sizin bilgi ve uzmanlık hazırlamak internet güvenilirliği broşürleri ve dayalı öz-değerlendirme süreci, son olarak doldurun ve gönderindeğerlendirme anketiniz. Bir etiket aldıktan sonra , 18 ay boyunca geçerlidir ve 12 ay sonra değerlendirme sürecini yeniden yapabilirsiniz.

E-Güvenlik Etiketleri tam olarak nedir?

Okulunuzun çevrimiçi güvenlik düzeyine ve değerlendirme sürecinde değerlendirilen diğer faktörlere bağlı olarak, aşağıdaki etiketlerden birini alabilirsiniz.

  • Demir - Temel çevrimiçi güvenlik seviyesi
  • Bronz - Çevrimiçi güvenlik konusunda minimum farkındalık
  • Gümüş - Çevrimiçi güvenliğe daha gelişmiş yaklaşım
  • Altın - Çevrimiçi güvenlik ve eğitimin tüm alanlarında çevrimiçi güvenlik konusunda olağanüstü uygulama
  • Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu olarak; bronz madalya aldık. 

  • 23-01-2020
  • Okulunuzda daha fazla yer almaya ve internet ve dijital araçların daha güvenli kullanımını desteklemeye hazır mısınız? Çevrimiçi güvenlik hakkında bilgi edinin ve Topluluğumuza katılın !
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.01.2020 - Güncelleme: 05.10.2021 10:51 - Görüntülenme: 596
  Beğen | 1  kişi beğendi